Dobra kawa do ekspresu jest nieodłącznym elementem codzienności. Inwestujemy w nią i dużą uwagę zwracamy na jakość nabywanego produktu. Świadomość konsumentów rośnie z roku na rok i przekłada się na sposób hodowli kawowców, warunki plantacyjne, magazynowanie i palenie kawy.

Drobnostki, o których warto pamiętać

Tempo życia nieustannie wzrasta. Jesteśmy zaangażowani w wiele projektów zawodowych, wymagających od nas doskonałego skupienia i specjalistycznej wiedzy. Poza strefą zawodową uczestniczymy także w życiu rodzinnym, dlatego ważne jest znalezienie zdrowego balansu między tymi strefami. Chcąc zmobilizować się do aktywnego rozpoczęcia dnia, bierzemy zimny prysznic, przygotowujemy zdrowe śniadania, często też biegamy lub wykonujemy ćwiczenia. Sięgamy także po ulubioną kawę, która pobudzi nasz umysł do aktywności.

Dobra kawa do ekspresu znajduje się także w miejscach pracy. Przerwa na kawę to doskonały czas na relaks i odpoczynek od natłoku zajęć. To samo dotyczy uczelni- gdzie praca umysłowa i przyswajanie sporych ilości materiałów naukowych wymaga od nas pełnego skupienia.

Ciesz się błogim smakiem ulubionej kawy i pamiętaj o zdrowiu

Kawa arabica w ziarnach to dobra alternatywa dla kaw instant. Jest specjalnie wyselekcjonowana, ręcznie zbierana i nie zawiera szkodliwych grzybów i bakterii. Dobra kawa ziarnista, zanim trafi do ekspresu jest sprawdzana pod kątem zepsucia, dzięki temu możemy uniknąć wielu przykrych niespodzianek. Powszechnieje picie kawy pochodzącej z upraw ekologicznych, co ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

Kawa ziarnista do ekspresu, pochodząca ze ściśle kontrolowanych plantacji nie zawiera szkodliwych środków ochrony ani pestycydów, dzięki czemu jej regularne spożywanie nie wiąże się z zagrożeniem zdrowia.

Zobacz także:

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *